PERMANENTE MAKE-UP

Permanente make-up

PMU is de afkorting voor permanente make-up. Het staat voor het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. De meest voorkomende behandelingen van PMU zijn de wenkbrauwen, eyeliner en de lippen. Er word gewerkt met veel verschillende naalden, wat het mogelijk maakt om veel verschillende technieken te gebruiken. Vaak wordt het voor cosmetische doeleinden gebruikt, maar tegenwoordig kan dit ook worden gebruikt voor medische doeleinden. Hierbij kunt u denken aan het camoufleren van littekens en bijvoorbeeld het creëren van een tepel.
Permanente make-up is de ideale oplossing als:
  • U moeite heeft met opmaken, weinig tijd heeft of gewoon voor het gemak.
  • U veel aan sport doet of de sauna graag bezoekt.
  • U zich altijd wel heeft opgemaakt maar het nu simpelweg niet meer kunt zien, bijv door een bril of lenzen.
  • U allergisch bent voor make-up.
  • U geen gelijke of volle wenkbrauwen of helemaal geen haartjes meer heeft.
  • U vage lipcontouren, dunne lippen of ongelijke lippen heeft.

Hoe werkt het?

Van te voren wordt er altijd een intake gesprek gepland. Hierin kunt u aangeven wat uw wensen zijn. Dan worden de mogelijkheden besproken. Dit is ook ideaal als u eventueel twijfelt over een behandeling. Een intake verplicht u niets!

U heeft besloten om een PMU behandeling te ondergaan. Als u kiest voor wenkbrauwen of lippen, worden deze eerst voorgetekend. U overlegt samen met de schoonheidsspecialist de vorm en de kleur. Alleen na de goedkeuring van u worden de wenkbrauwen en/of lippen gepigmenteerd.

Bij de eyeliners heeft u ook meerdere opties. U kunt kiezen om alleen uw wimperrand op te vullen, maar u kunt ook kiezen voor een brede eyeliner of zelfs een eyeliner met 2 kleuren!

De behandelingen

De gehele behandeling duur ongeveer anderhalf uur. Er wordt gebruik gemaakt van een verdoving, u zult er weinig van voelen, maar het zal nooit helemaal gevoelloos zijn. U moet rekening houden dat uw huid een aantal dagen gezwollen kan zijn. Plan daarom geen feestjes, bruiloften of andere belangrijke uitjes in de dagen erna. Belangrijk om te weten is dat na de eerste behandeling de kleur tot 50% terugloopt. Daarom plant u standaard bij uw eerste afspraak, een afspraak over 4 weken (deze behandeling zit bij de prijs inbegrepen). Er moet 4 weken tussen de afspraken zitten i.v.m. littekenweefsel.

Hoe wordt er gewerkt?

Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van de GGD. Wij zijn dus in het bezit van een GGD vergunning. De permanente make-up wordt aangebracht met een modern, geavanceerd en veilig apparaat. Het apparaat werkt tot op de millimeter nauwkeurig. Bij elke behandeling word er een nieuwe naald gebruikt. Alle behandelingen worden door onze specialist uitgevoerd.

De afspraak wordt door een telefonische afspraak ingepland. Bel ons 0546-575900